Cum au ajuns ceasurile Cuervo y Sobrinos în România

Cuervo y Sobrinos este mai mult decât un simplu brand de ceasuri. Este o bucățică din istoria Havanei și o rememorare a atmosferei din Cuba de altădată.

Povestea Cuervo y Sobrinos începe în anul 1882, atunci când familia Cuervo deschide un butic de bijuterii pe Cale San Rafael, în Havana. Cu timpul, aceștia încept să producă și ceasuri. Pe lângă propriile creații, Cuervo y Sobrinos a distribuit și vândut cele mai importante branduri din industria ceasurilor. Familia a căpătat atât de mult renume încât multe branduri prestigioase au gravat numele Cuervo y Sobrinos pe cadranele propriilor ceasuri.

 

Începând cu anul 1920, afacerea s-a extins și în Europa, iar în anul 1930 este inaugurat sediul din La Chaux-de-Fonds, în centrul producției elvețiene de ceasuri. Între timp, buticul din Havana devenise o destinație populară pentru personalități ca Einstein, Churchill, Hemingway, Clark Gable sau Pablo Neruda.

 

În urma revoluției din Cuba, brandul a rămas inactiv timp de 40 de ani. A fost relansat în 2002, însă de data aceasta producția se desfășoară exclusiv în manufactura elvețiană de pe malul lacului Lugano din Elveția. Fiecare pas al procesului de fabricație trece printr-un proces continuu și strict de control al calității, în care toate componentele sunt pregătite cu meticulozitate înainte ca ceasul să părăsească linia de producție.

Prima întâlnire cu Cuervo y Sobrinos a fost la Baselworld și modelele lor mi-au atras atenția din prima secundă. Mi-a plăcut design-ul clasic al ceasurilor, care le conferă o notă elegantă, dar fără a le face demodate, ci din contră, care le pune în evidență. Modelele din colecția „Prominente” sunt printre puținele ceasuri dreptunghiulare care mă atrag. Este o plăcere să admiri suprafețele lucioase și muchiile acestora.

Tot atunci am aflat si despre o tradiție care transformă achiziția unui ceas într-un adevărat ritual, de care doar un client Cuervo y Sobrinos se poate bucura. Fiecare client primește cadou un humidor de lux pentru trabucuri.

Modelele și atmosfera creată de Cuervo y Sobrinos mi-au rămas mult timp în minte după vizita de la Baselworld, așa că am făcut tot posibilul pentru a aduce brandul în România. Astfel, începând de luna trecută, Horologer este distribuitor exclusiv pentru ceasurile Cuervo y Sobrinos în România. Pe lângă modelele aflate în magazin, oricare alt ceas poate fi adus la comandă, în termen de 10 zile.