1886

Istoria ceasurilor Mathey-Tissot începe în munții Jura din Elveția, la o altitudine de de 1000 de metri, în satul Les Ponts de Martel, în una dintre cele mai frumoase văi din Elveția. Aici a fost fondată compani Matey-Tissot în anul 1886 și odată cu ea a început o poveste frumoasă despre calitate, integritate și servicii ireproșabile.

Inițial, Mathey-Tissot era specializată pe ceasuri cu repetor, care sunau din fiecare jumătate în jumătate de oră. Ulterior compania a început producția de ceasuri cronograf, iar ingeniozitatea și precizia cu care erau construite le-au asigurat succesul instant. De altfel, acestea au câștigat numeroase premii și distincții europene pentru calitatea lor excepțională.

1890

În 1890, odată cu începutul războiului Burilor (Boer War), între Anglia și Africa de Sud, cererea pentru ceasurile Mathey-Tissot era atât de mare, încât a fost inaugurată o nouă fabrică. Printre comenzile primite s-a numărat și o comandă un pic mai diferită, a unui bijutier scoțian, care era comisionat de un nobil englez pentru a furniza câte un ceas repetor de aur pentru fiecare ofițer din regimentul fiului său, și câte un model de argint pentru ceilalți bărbați înrolați. Deși acum poate părea mică, o comandă de 2.500 de ceasuri era o comandă enormă pentru acele vremuri.

1914

În 1914, în competiția lansată de Observatorul Kew, Mathey-Tissot a fost reprezentat de șase ceasuri cronograf, fiecare capabile să cronometreze până la jumătate de secundă. Toate aceste modele, nu numai că au obținut ratingul “Class A” cu mențiunea “deosebit de bun”, iar unul dintre ele a stabilit un record pe record de precizie care nu mai fusese atins până atunci. În urma acestei realizări, în același an, Mathey-Tissot a obtinut și Grand Prix-ul expoziției naționale din Berna. Pe măsură ce timpul a trecut, artizanii din spatele Mathey-Tissot au adunat numeroase distincții.

În timpul primului război mondial, Mathey-Tissot a fost comisionat pentru a furniza pentru United States Army Corps of Engineers un număr însemnat de ceasuri cu cronograf de mare precizie. Generalul John J. Pershing, comandat al United States Expeditionary Forces a ales Mathey-Tissot pentru toți cadrele din echipa sa.

1945

În timp celui de-al doilea război mondial, pe lângă activitatea principală de producție, Mathey-Tissot a produs mii de ceasuri pentru armata statelor unite și pentru British Navy.

1969

Pe parcursul anilor 1969 și 1970, Elvis Presley a cumpărat mai multe ceasuri automatice Mathey-Tissot, pe care le-a personalizat și le-a oferit cadou familiei, prietenilor și membrilor din staff-ul său. Scopul ceasurilor era de a identifica posesorii lor pentru acces privilegiat la toate concertele și turneele lui Elvis Presley. Ceasurile comandat de regele Rock and Roll-ului aveau numele “Elvis Presley” alături de patru stele gravate pe bezel.

Astăzi Mathey-Tissot oferă o combinație rară între expertiză, design și calitate. Clienții Mathey-Tissot, fie că sunt persoane fizice sau corporații, nu sunt doar niște simple cifre, ci sunt nume și prieteni de-ai brandului.

➡ Descoperiți ceasurile Mathey-Tissot din colecția noastră