Sfaturi pentru alegerea unui ceas de damă

Se aproprie martie şi un ceas este unul dintre cadourile demne de luate în seamnă. Însă pentru bărbaţi, alegerea unui ceas de damă poate fi o misiune destul de dificilă. Aşa că încercăm să venim în ajutor cu câteva sfaturi demne de luat în calcul.

Ceas quartz sau automatic?

În primul rând, trebuie să decidem dacă ar fi mai potrivit un ceas quartz sau unul automatic. Dacă este prima achiziţie, ar fi mai indicat un ceas quartz. În felul acesta nu vor fi probleme, chiar dacă ceasul va fi purtat mai rar din cauză că nu este întocmai pe placul posesoarei. În acelaşi timp, ceasul quartz are o abatere mult mai mică, de ordinul sutimilor de secundă pe zi, decât cel automatic (secunde pe zi).

chopard-dama

Un ceas automatic trebuie purtat cât mai des pentru a funcţiona în parametri, aşa că recomandarea noastră este ca decizia cumpărării să fie făcută în tandem. Alegerea unui ceas automatic este mai complicată, aşa că vom aborda acest subiect cu altă ocazie.

Curea din piele sau brăţară metalică?

De cele mai multe ori, greutatea ceasului este lucrul care dictează dacă acesta va fi purtat zilnic sau nu, aşa că ţineţi cont de acest lucru. Dacă doriţi un ceas uşor, elegant, alegeţi unul cu curea din piele cu prindere pe telescop şi cu cât mai puţine strasuri. Atenţie însă la curelele cu prindere într-un punct. Când va sosi momentul să o schimbaţi, va fi foarte costisitor şi foarte greu de găsit una identică.

Dacă greutatea nu este o problemă, şi ceasurile cu brăţară metalică sunt o alegere bună pentru un ceas purtat zilnic. Atenţie însă că o brăţară atipică poate fi greu de înlocuit sau reparat. Recomandăm şi în acest caz o brăţară prinsă cu telescop.

Cadran rotund, oval sau dreptunghiular?

Forma cadranului depinde strict de preferinţe. Însă de ea depinde şi forma geamului. Preţul pentru înlocuirea unui geam clasic rotund este acceptabil. În cazul în care geamul este bombat, oval sau dreptunghiular, preţul se poate dubla. Iar neplăcerea cea mai mare este cauzată de durata mare de aşteptare pentru a găsi un geam nou.

Atenţie la strasuri!

Pietricelele din jurul cadranului atrag mai repede atenţia şi sugerează ideea de premium. Însă trebuie să luaţi în calcul faptul că dacă în timp una dintre ele se va desprinde şi va fi piedută, tot aspectul ceasului este compromis.

cartier-dama

Este important să ţinem cont de aceste sfaturi, mai ales în cazul în care bugetul alocat ceasului nu este consistent. În cazul în care acesta are o curea sau un geam neobişnuit, care nu pot fi comandate decât de la reprezentanţă, preţul pentru înlocuirea oricăruia dintre ele se poate apropia de costul iniţial al ceasul în sine.

Şi nu în ultimul rând, din moment ce vorbim despre ceasuri quartz, vă recomandăm ca după doi ani de funcţionare, să aveţi în vedere schimbarea bateriei. Chiar dacă ceasul mai funcţionează, lichidul din baterie se poate vărsa, iar acest lucru poate fi fatal pentru întreg mecanismul.

Sperăm că acest articol v-a fost de folos şi vă invităm să vă abonaţi la newsletter pentru a primi prin email mai multe sfaturi şi informaţii.