Despre ceasurile Election

Anul trecut am vizitat Baseworld pentru a lua pulsul industriei conectându-ne direct la inima orologeriei elveţiene. Unul dintre scopurile vizitei a fost acela de a discuta cu producătorii pentru a oferi clienţilor noştri un ceas care să fie în ton cu valorile după care ne ghidăm. Iar aceste valori s-au potrivit instant cu ceea ce oferă ceasurile Election.

ceasuri-election-featured

Election este un brand elveţian cu tradiţie care a fost atestat pentru prima dată în 1901. La momentul respectiv, fabrica Election era recunoscută drept fiind una dintre cele mai moderne fabrici din La Chaux-de-Fonds.

Linia de ceasuri Election a fost relansată de mai puţin de un an. Acesta este motivul pentru care momentan nu sunt foarte multe informaţii pe internet cu privire la acest brand. Însă Grovana, un alt producător elveţian care şi-a construit renumele oferind ceasuri cu raport foarte bun preţ-calitate, lucrează din răsputeri pentru ca brandul Election să prindă din nou aripi.

În Basel am discutat despre procesul de producţie al ceasurilor Election chiar cu domnul Christopher Bitterli, actualul CEO Grovana, fiul fondatorului.

election-heritage-2

Pe lângă aspectul plăcut al ceasurilor, am fost impresionaţi şi de calitatea materialelor folosite. Toate ceasurile au geam de safir şi carcasă construită din oţel inoxidabil antialergic 316L. Modelele placate cu aur sau alte metale sunt placate PVD, tehnică ce oferă rezistenţă superioară celorlalte metode. Cu excepţia curelelor de silicon, toate curelele sunt confecţionate din piele veritabilă.

Toate ceasurile au mecanism elveţian produs de Ronda. În cazul mecanismelor cronograf, calibrul 5030D de la Ronda este de multe ori mai apreciat decât mecanismele folosite de rivalii de la ETA pentru branduri mai reputate. Bineînţeles, toate ceasurile beneficiază de doi ani garanţie pentru mecanism.

ceasuri-election-swiss

Însă marele atu este preţul accesibil. Studiind celelalte oferte de pe piaţă, am constatat că este foarte greu să găsim un ceas cu mecanism elveţian, cu carcasă din oţel inoxidabil şi cu geam de safir, la preţuri apropiate de cele ale gamei Election.

După cum spuneam, a fost o potrivire perfectă între ceea ce căutam noi şi ceea ce detalia domnul Biterrli despre ceasurile Election. Aşadar, am decis ca primul brand din portofoliul Horologer să fie un brand cu tradiţie, care să ofere calitatea fără compromisuri la un preţ accesibil.

Vă invităm să descoperiţi modelele Election în magazinul nostru online, dar şi în showroom.