De ce să alegi un ceas elvețian?

Elveția a fost întotdeauna asociată cu ceasurile de înaltă calitate și în timp, marca “Swiss Made” a devenit sinonimă cu valori precum: seriozitate, calitate și punctualitate. Aproape 90% dintre ceasurile produse în Elveția sunt quartz, iar restul de 10% sunt ceasuri mecanice care valorează mai mult de jumătate din totalul exporturilor.

Dar ce înseamnă mai exact un ceas “Swiss Made”?

Începând de la 1 ianuarie 2017, pentru ca un ceas să poată purta marca “Swiss Made”, trebuie să îndeplinească trei condiții:

  • Cel puțin 60% din costurile de producție ale ceasului trebuie să fie din Elveția.
  • Cel puțin 50% din componentele ceasului (ca valoare) trebuie să fie din Elveția și cel puțin 60% din producția mecanismului trebuie să fie generată în Elveția.
  • Dezvoltarea ceasurilor “Swiss Made” trebuie făcută exclusiv în Elveția.

 

Care sunt avantajele unui ceas elvețian?

Calitatea fără compromisuri. Ceasurile elvețiene folosesc materiale de calitate, începând cu piesele mecanismului și până la oțelul inoxidabil de calitate superioară, geamuri de safir sau curelele din piele veritabilă. Pe lângă aceste plusuri, companiile renumite au şi un proces riguros de control al calității. În ceea ce privește ceasurile elvețiene, sunt aproape inexistente cazurile în care un ceas nu funcționează corespunzător în perioada de garanție.

Costurile mici ale consumabilelor. Știați că geamurile, curelele și coronițele sunt catalogate drept consumabile în industria orologeră? Pe parcursul duratei de funcționare a unui ceas, aceste piese pot fi schimbate o dată sau de mai multe ori. Avantajul Ceasurile elvețiene este că nu folosesc piese sau consumabile atipice, care să nu poată fi procurate de client decât de la brandul producător.

Mecanisme fiabile. Spre deosebire de alte tipuri de mecanisme, cele elvețiene sunt fiabile, servisabile, iar piesele sunt ușor de procurat. Calitatea mecanismelor permite o servisare corespunzătoare, spre deosebire de tendința „modernă” a mecanismelor capsulate, care nu permit decât înlocuire în cazul unui defect.

Piese durabile. Spre deosebire de restul ceasurilor, brandurile elvețiene de ceasuri furnizează piese de schimb pentru încă zece ani după ce producția unui model se oprește, iar service-urile sunt obligate prin contract să ajute clienții cu un ceas în post-garanție. Astfel, nu se ajunge în situația în care un client trebuie să renunțe la un ceas care nu mai poate fi reparat din cauza lipsei unei anumite piese.