Ceasuri Tissot, acum la Horologer

Ceasurile Tissot sunt probabil printre cele mai cunoscute și apreciate ceasuri din lume. Brandul a fost fondat de către Charles-Félicien Tissot, alături de fiul său Charles-Émile Tissot, în anul 1853 în orașul Le Locle din Neuchâtel, Elveția.

Marca devine rapid cunoscută. Printre inovațiile Tissot în domeniul orologeriei se află primul ceas de buzunar cu două fusuri orare și primul ceas anti-magnetic. Tot Tissot a fost primul brand care a produs ceasuri din plastic (Tissot Idea 2001 – 1971), din piatră (Tissot RockWatch- 1985), din perle (PearlWatch – 1987) sau din lemn (WoodWatch – 1988).

În anii 1960 și 1970, Tissot explodează la capitolul imaginație și creează ceasuri cu forme și culori adresate generațiilor tinere. Se apelează la materiale noi, sintetice (de exemplu fibra de sticlă) și se introduc mecanismele quartz. Iar din 1983, Tissot devine parte din grupul elvețian Swatch, cel mai mare producător și distribuitor de ceasuri din lume.

Printre colecțiile cunoscute de la Tissot se numără: Le Locle, T-Touch, PR 100, PRC 200, Couturier, Chrono XL sau Swissmatic.

ceasuri tissot romaniaPe lângă rolul de cronometru oficial al campionatelor mondiale de ciclism și Superbike, Tissot măsoară timpii în motociclism (MotoGP), scrimă, hochei pe gheață, rugby, Federația internațională de baschet (FIBA) și campionatul național de baschet din Statele Unite ale Americii (NBA).

Pe lista personalităților care au purtat ceasuri Tissot se regăsesc Elvis Presley, Grace Kelly sau Nelson Mandela. Marca elvețiană a fost observată la mâna lui Catherine, Ducesa de Cambridge, dar și în filme celebre precum Lara Croft Tomb Raider, unde actrița principală, Angelia Jolie, folosește un model T-Touch. În lumea sportului, Tissot a colaborat cu fotablistul Michael Owen și cu baschetbalistul Tony Parker. Acestea sunt doar câteva dintre exemple.

Ceasurile Tissot sunt disponibile de curând la Horologer, exclusiv online, la cele mai bune prețuri, cu garanție 24 de luni. Livrarea se face în 3 zile lucrătoare, fie la domiciliu, fie în showroom-ul nostru din Calea Dorobanți 216.

Descoperiți toate modelele Tissot din magazinul nostru >